Wilman pikaohje huoltajille

Wilman pikaohje huoltajille

TÄMÄ OHJE LÖYTYY MYÖS ENGLANNINKIELISENÄ TÄÄLTÄ: IN ENGLISH ja käsittää lisäksi tietoa salasanojen vaihdosta.

Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka koulu on sinulle toimittanut. Wilman internetosoitteen saat koululta.


Kirjautumisen jälkeen avautuu oma etusivu, jonka yläosan valikosta pääsee eri toimintoihin. Lisäksi etusivulla näkyy mm. lukemattomat viestit, ajankohtaiset tiedotteet ja huollettavan tiedot. Voit vaihdella valikkolinkkien ja laatikoiden paikkaa menemällä oikean yläkulman asetuskuvakkeen kautta Käyttöliittymä-sivulle. Etusivun laatikot voi järjestää haluamallaan tavalla työpöytälaitteille ja mobiililaitteille. Laatikoita ja valikkolinkkejä siirretään hiirellä vetämällä. Huomaa, että osa ylävalikon linkeistä saattaa olla "piilossa" valikkopainikkeen takana.

Wilman toiminnot

Näiden lisäksi esillä saattaa olla muitakin toimintoja, esim. mahdollisuus selata koulukirjaston kokoelmaa tai niitä työpaikkoja, joissa opiskelijat käyvät TET-harjoittelussa tai työssäoppimisjaksoilla.

Tarkemmat ohjeet Wilman käytöstä saat omasta koulustasi. Ohjeemme on tarkoitettu lähinnä koulujen atk-tuelle, rehtoreille ja koulusihteereille. Ongelmatapauksissa voit ottaa yhteyttä suoraan oman koulusi Wilma-vastaavaan.

Tietoturva Wilmassa

Wilman ja käyttäjän internetselaimen välinen liikenne suojataan SSL-salauksella. Salausta varten tarvitaan varmenne, jonka koulu/kunta voi hankkia joltain viralliselta varmentajalta. Itse allekirjoitettu varmenne toimii sinänsä, mutta sen käyttö ei ole järkevää Wilman kanssa. Käytännössä virallinen varmenne on ainoa tapa hoitaa Wilman SSL-salaus.

Wilman ja selaimen välinen yhteys on salattu, kun osoiterivillä Wilman osoitteen alkuosa on "https".

Wilma-sovellus

Wilmaa voi käyttää myös Windows Phone 8 -puhelimilla, Android-laitteilla ja iOS-laitteilla. Käyttöjärjestelmäkohtaiset Wilma-sovellusohjeet ja usein kysytyt kysymykset löydät täältä.